• Wonen in een prachtige groene omgeving met de stad binnen handbereik
  • Scholen, sport, recreatie en zorg direct om de hoek
  • Een gevarieerde wijk met een sterk eigen karakter van ieder deelgebied
  • Goed bereikbaar met de auto via de Burgemeester de Geusstraat
  • Je wandelt of fietst zo het groen in via het Halve Zolenfietspad
Landgoed Driessen

Landgoed Driessen

Landgoed Driessen is de uitbreidingswijk van Waalwijk, richting Sprang-Capelle, niet ver van het bruisende centrum van Waalwijk gelegen, op een kleine 10 minuten fietsen. Het gebied wordt doorkruist door het Halve Zolen fietspad. Ten noorden van het fietspad ligt een natuur ontwikkelingsgebied en ten zuiden biedt het ruimte voor de fasengewijze ontwikkeling van in totaal circa 2200 woningen en diverse voorzieningen.
In de nieuwbouwwijk speelt groen een belangrijke rol, de wijk kenmerkt zich doordat het is omgeven door weilanden, met koeien en paarden, akkers en molens. Maar ook de woonstraten zelf zijn ruim opgezet, voorzien van waterpartijen, groenstroken en diverse speelvoorzieningen voor kinderen. De natuur en de woningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden waardoor er optimaal geprofiteerd kan worden van rust en ruimte. Ieder deelgebied van Landgoed Driessen heeft een geheel eigen karakter en woonsfeer, zo is er voor ieder wat wils binnen Landgoed Driessen.

Scholen

Scholen

In Landgoed Driessen zijn een groot aantal scholen gevestigd, dat biedt natuurlijk veel gemak!
Letterlijk om de hoek van project Buijtengoed zijn twee basisscholen gevestigd, Villa Vlinderhof en de Koningsschool.
Daarnaast is er verderop in de wijk een praktijkschool en een middelbare school gevestigd. Een ideale wijk om je kinderen groot te brengen.

Sport, recreatie en zorg

Sport, recreatie en zorg

Naast de diversen scholen heeft de wijk Landgoed Driessen ook diversen anderen eigen voorzieningen waar ze trots op is!
Zo zijn er talloze sport- en recreatievoorzieningen, waaronder een sporthal, voetbalvelden, fitness en natuurlijk verschillende fiets- en wandelroutes in de aangrenzende natuurgebieden. Daarnaast is er in Landgoed Driessen een zorgcentrum gevestigd met huisarts, tandarts, fysiotherapie, een apotheek en een ambulancepost. Wil je een dagje plezier beleven,  bezoek dan de Efteling, op slechts enkele autominuten van Waalwijk verwijderd.

Natuur

Natuur

Landgoed Driessen is omringd door een diversiteit aan natuur. Ten noorden van het Halve Zolenfeitspad ligt een natuurontwikkelngsgebied, een natte parel waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, sporten en vissen. In de buurt van Waalwijk ligt daarnaast natuurgebied de Biesbosch met veel recreatiemogelijkheden. Maar ook het zandstuifgebied de Loonse- en Drunense duinen is een aanwinst in je woonomgeving. Door de verschillende landschappen is er een verscheidenheid aan flora- en fauna. Er zijn diverse wandelgebieden om de gehele omgeving te kunnen verkennen.

De Langstraat

De Langstraat

In het hart van Brabant, te midden van grote steden, is de Langstraat gelegen. Een Brabantse streek volop recreatiemogelijkheden en bezienswaardigheden. Project Buijtengoed Waalwijk ligt hier midden in!